estudio ji architects
 
  _interiors  
   
  < previous // next > return

home

 
Interior Renovation House BHMM, Altea. Alicante
 
architects: jorge frías/irene zurdo
tipology: residential
class: private project
date: 12/2015
Client / developer: private
photos / images: mariela apollonio. fotógrafa de arquitectura
 
 

A house facing the Mediterranean and the River Algar ...

The idea is to create a diaphanous but convertible space where moments dedicated to private and  public can be regularly available to its owner.

This requires an only centerpiece storage structure that organizes public and private space. The other parts that serve the house (kitchen, toilets, etc ...) are "assembled" with the main piece to complete a "mechanism volumes" through which it circulates and whose relationship to each other configures the living spaces (1 bedroom suite, a multifunctional space, living room ...)

A system of hidden wood panels deployed and collected to set different levels of privacy: a continuous and fluid space when the panels are open, or space compartmentalized in different rooms when closed.
The transition from "public" to "private" is done through thresholds that compress space. Through them it is where white and bright parts become intimate spaces built in oak. These thresholds, in certain stress points, are broken up into wooden slats that frame the visual sought. It is especially important threshold of space that frames the landscape outside, which extends to the ground as an exhibitor and storage.
A subtle vertical lines carved in wood accompanies the entire house giving her rhythm and texture.

 


 

 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Surface:
69 m2 + 10 m2 terraza
Applications:
Kitchen
Living-Room
Master bedroom + dressing room (suite)
Bathroom
Multifunction bedroom + dressing room (suite)
Bathroom
Terrace
 
 
 
 
 
 
up ˆ
 
 
 
architecture
interiors
design
packs _a_in_d
synthesis
*
awards
press
team/study
contact
*
news
facebook
twitter
*
ladepuradora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Todos los derechos reservados // © estudio ji arquitectos /// Aviso Legal // Diseño y desarrollo: estudio ji