estudio ji architects
 
  _architecture  
   
  < previous // next > return

home

 
Reconstruction of La Laguna market.Tenerife
 
architects: jorge frías/irene zurdo/blas antón
typology: tertiary
class: ideas competition
date: 03/2012
client/sponsor: City council of San cristóbal de La Laguna, Tenerife
photos / images: estudioji /blas antón
 
 
 
 

1.-In buildings of this nature, its agenda and the relationships between the different activities it houses, are the building blocks that determine its definition. Beyond mere formal solution, this proposal is based on the review of the program (respecting the needs described) and the distribution of its activities, seeking more enriching relationships both inside the building and to its immediate surroundings.                     2.-This proposal revises the location within the building of some of its activities. It aims for raising marked the first level, using a comfortable main access ramp. This decision allows for natural lighting in most market, through the skylights of the roof system. This new location allows greater control of market access, the ground floor being occupied by activities with independent access and control.

 
 

System general market housing and multipurpose space on the second floor. It is composed of load beams, cylindrical coatings and interspersed skylights that allow use of natural light inside. The geometry of the roof gives lightness, dynamism and brightness perception of the cover from the entire interior.


 
 

The cover generates a natural ventilation system through ducts enclosed between the cylindrical lining and the load beam. The openings of these cylinders at its ends, on opposite facades of the building, generates a natural flow of outside air that draws air inward through the openings in the coating on the inside of the building.

 
 
 
 


 

The new location of activities, allows for a more controlled access to market access through the main ramp and the general core. The new layout allows independent and controlled use of the activities at different levels, allowing the ground floor activities as independently access and direct connection to the street.

 


 


 
 
up ˆ
 
 
 
architecture
interiors
design
packs _a_in_d
synthesis
*
awards
press
team/study
contact
*
news
facebook
twitter
*
ladepuradora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  All rights reserved // © estudio ji architects /// Legal Advise // Design & Development: estudio ji