estudio ji architects
 
  _architecture  
   
  < previous // next > return

home

 
Remodeling País Valençia Square. Picanya, Valencia
 
architects: jorge frías/irene zurdo
typology: public space
class: ideas competition
date: 03/2010
client/sponsor: City council of Picanya
photos / images: estudioji
 
 
 
 

 

The fact to value and dignify public exhibition space as the small showroom Picanya leads us to believe in the idea-generating project.
The idea is to CONNECT citizen uses and walks along the public space, so that in his career happen different SCENES in which to interact.
There is a first connector in height with its bright colors calling the stroller while offer shade. Following its wake will come to the area where the floor is articulated. Two folds divided terrain opposite directions to achieve its objective.
First and foremost, plunges 1.10 meters below the 0.00 from the square to get access to the level of the exhibition hall. It opens and takes the walker to give shelter and seating while enjoying a show that is held.
A second fold is raised to the height of the stage reached by increasing the surface and making it barrier-free continuum. This new space will allow actors and artists can move freely and interact with the public in a fluid form.
This folding action and troubleshoot total accessibility of the square, makes it a more enjoyable and fluid to replace architectural barriers by gentle slopes with uses.

 


 
 
up ˆ
 
 
 
architecture
interiors
design
packs _a_in_d
synthesis
*
awards
press
team/study
contact
*
news
facebook
twitter
*
ladepuradora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  All rights reserved // © estudio ji architects /// Legal Advise // Design & Development: estudio ji