estudio ji architects
 
  _architecture  
   
  < previous // next > return

home

 
Remodeling urban park. Madrid
 
architects: jorge frías/irene zurdo
typology: public space
class: construction documents
date: 09/2009
client/sponsor: City council of Villanueva de Perales
photos / images: estudioji
 
 
 
 

The proposal is for comprehensive current park embellishment without modifying the alignments and respecting their topographic heights.
To do this, we will give the space more environmental quality, replacing the existing flooring by another of lower density and increasing the percentage of green areas and games.

 
 

Concrete pavers will be placed in large parts of entrances by Carretas Street, which will gradually fade as we approach the existing viewpoint that overlooks the town hall square. The absence of such concrete elements will form the various beds of potherbs such as lavender, thyme and roses, plus natural grass green carpets.
Several wooden playground will be placed on a draining packed sand beside a fountain with médium height pump.
The lighting will be putting on two lampposts column 3.5 meters in the means of Access and the rest by ground luminaires, protected according to safety standards.
The furniture consists in textured concrete benches with steel legs anchored to concrete cubes.
Will be planted deciduous trees in order to control thermally and luminously the park in different seasons.

 
 


 
 
 
 
up ˆ
 
 
 
architecture
interiors
design
packs _a_in_d
synthesis
*
awards
press
team/study
contact
*
news
facebook
twitter
*
ladepuradora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  All rights reserved // © estudio ji architects /// Legal Advise // Design & Development: estudio ji