estudio ji architects
 
  _architecture  
   
  < previous // next > return

home

 
Roundabout, Villanueva de Perales. Madrid
 
architects: jorge frías/irene zurdo
typology: public space
class: ideas competition
date: 10/2007
client/sponsor: City council of Villanueva de Perales
photos / images: estudioji
 
First Prize !!
 
 

The idea of the project is to understand the circulatory space as part of the territory, reacting flows following dynamic access to the village. Thus the circle defragments forming signaling bands that leave the ground and welcome leaving drivers and pedestrians hover typography that forms the name of the town. These lashes look so high perpendicular and with the same angle at which one arrives, and are superimposed as you go. We used long-lasting materials offering a picture rail and reddish when accessed from the road (corten steel) and a fresh green image facing the people (grass).

 
 

When night falls, the higher parts become diffuse light reflectors propagated by the "wells translucent" left hovering. Thanks to an electronic program, such wells sequentially change color according to seasons, festivals etc ....

 
 


 
 
up ˆ
 
 
 
architecture
interiors
design
packs _a_in_d
synthesis
*
awards
press
team/study
contact
*
news
facebook
twitter
*
ladepuradora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  All rights reserved // © estudio ji architects /// Legal Advise // Design & Development: estudio ji