estudio ji architects
 
  _architecture  
   
  < previous // next > return

home

 
Hostelry. Villafranca de los Barros. Badajoz
 
arqchitects: jorge frías/irene zurdo
typology: tertiary
class: ideas competition
date: 08/2009
client/sponsor: Council of Extremadura
photos / images: estudioji/jesús miguel gras
model: jorge queipo
 
Prize Finalist!!
 
 

The project is structured using a modular system multiplied gear and links that make up the various bodies that organize applications.
It is a chained system that is capable of deformable infinitely extended and adapted to each other and generating unit sets as required.
The module is based on the link of a bicycle chain (Jitensha), where each "depends" on another and together form a whole to form large surfaces.
This system, as compact or fluffy, form public spaces (areas) or private (bedrooms).
This compact piece (areas) is structured in an orderly and serial unlike isolated (rooms) that invade the territory of most organic oriented according to views and access.

 
 
 
 
 

 

The guest "choose" their stay, seeking the welfare, break the routine, find news that will make your vacation time becomes a special moment to be remembered and to enjoy the experience. This seeks intimacy, privacy, independent spaces where you can relax and isolated at specific times of the day while others dedicated to the enjoyment of various activities that have nothing to do with the interior of the room where he is staying, but with common areas entertainment and dining and even with the environment he has decided to visit.
We therefore propose a different way of temporary stay consistent with what is really going to make the visitor in the guest house.
Is to create a very compact piece on the edges of major hits, including all the common relationship functions as lobbies, lounges and celebrations, cafes, restaurants ... which will break up upon itself to become completely isolated parts of rooms with access to those strolling through diferent gardens of indigenous crops in the area that structure these independent modules. Thus the host disconnects from the bustle of the entertainment areas when deciding "away" to the private apartment he rented, so he can enjoy the views of nature quietly.


 

 

The geometric series that makes up the common areas can use their partially covered garden, standing at her leisure and relaxation areas from which it is possible to see the landscape that draws the building.

 
 
 

 

When the building becomes private, it adapts to the ground organizing into independent pieces and isolated. Are the rooms, which are a consequence of the geometric module link but adapted to the internal uses of it. Even with its deformation in one axis of the module, the "chain" remains reengranaje system and is capable of forming a continuous space that connects all the rooms. This is the cover, which becomes shadow and step thresholds between habitat and lead to different crop gardens are connected as guests can enjoy the walk.
The new system adapts and deformed with an apparently more organic organization  denoting the difference between the compact part of the common areas and what are private agencies. Its structure responds to "lock" or creating gardens each crop, which will be linked to groups of rooms.

 
 

The environment of the private rooms are the gardens and walks outdoors enjoying the guest from inside the rooms.
Equipped with 4 crop plantings indigenous to the area: cherries, figs, olives and grapes, all "sewn" by winding roads of circular pieces of concrete leading to the entrances of each of the rooms.

 

 
 
 
 
 
up ˆ
 
 
 
architecture
interiors
design
packs _a_in_d
synthesis
*
awards
press
team/study
contact
*
news
facebook
twitter
*
ladepuradora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  All rights reserved // © estudio ji architects /// Legal Advise // Design & Development: estudio ji