estudio ji arquitectos
 
  _architecture  
   
  < previous // next > return

home

 
Remodeling Constitution square, Villanueva de Perales. Madrid
 
architects: jorge frías/irene zurdo
typology: public space
class: draft
date: 08/2009
client/sponsor: City council of Villanueva de Perales
photos / images: estudioji
 
 
 
 

The project idea was based on the estancial and revitalizing concept of public space.
We have a fundamental frame is the town hall building, which was kept in mind wen designing the square..
Soil treatment reflects the rithm and modulation from the front of the building.The concrete pad in vertical bands is marking the direction pavement, while its hollows define green stays.
A carpet semivegetable humanizes stay areas, and a small lake on the floor with suppliers leads us to the door of City Hall. This is ensured Corten steel trusses that blur the steps and the new growth of Japanese plum (pruno-cerasifera), producing spaces collected, protected and enjoyable.
Some small lights on floor show us the streets that connect with the rest of the village.

 
 
 


up ˆ
 
 
 
architecture
interiors
design
packs _a_in_d
synthesis
*
awards
press
team/study
contact
*
news
facebook
twitter
*
ladepuradora

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  All rights reserved // © estudio ji architects /// Legal Advise // Design & Development: estudio ji