estudio ji arquitectos
 
  _interiores  
   
    volver

home

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Toy Box, Altea. Alicante
 
architects: jorge frías/irene zurdo
tipology: residential
class: private project
date: 04/2019
Client / developer: private
collaboratos: Darío Vilana
photos / images: mariela apollonio. fotógrafa de arquitectura
 
Selected to Recent Architecture from Alicante 2018/19!!
 
 

- The client: I need a "toy box to store the toys"
- studio ji: "Let's create a space that EVERYTHING IS A TOY" !!

 
 

"Two miniclients", the youngest that we had never had, they did not have great needs, only places, spaces, colors and imaginative experiences. We decided to go beyond the piece of furniture that had been commissioned to us and make a "mega-furniture", which was itself a toy and also a toymaker.


 
 
 
 

 

Occupying the 4 meters of free height of one of the bedrooms, the project bases its concept on a fold of poplar wood that surrounds the space and creates different volumes.

 
 
 
 
 

 

Atemporal y sin un uso concreto, la pieza potencia valores como imaginar, descubrir, invadir, subir, bajar o saltar, a través de elementos que los niños deciden cómo utilizar. Desde camas en línea con otras nido debajo donde dormir o saltar, a escaleras para trepar o un túnel de juegos con semiesferas y redes, para jugar o esconderse; a pizarras y muebles que permiten pintar y customizar su diseño; divertidas sillas deslizantes,una mesa móvil de escritorio que representa un sol, luces como lunas y estrellas, y espacio de almacenaje alto y bajo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
subir ˆ
 
 
 
architecture
interiors
design
synthesis
*
awards
press
team/study
contact
*
news
facebook
instagram
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Todos los derechos reservados // © estudio ji arquitectos /// Aviso Legal // Diseño y desarrollo: estudio ji